Yeni Nesil Geleceğin Öğrenmesini Tartıştı

24-26 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi‘nde İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Bilişim Derneği ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler Konferansı ‘nın bu yıl ki teması “Yeni Nesil” olarak belirlenmiştir. Yeni nesil öğrenenleri, yeni nesil öğrenme ortamlarını ve yeni nesil teknolojileri de kapsayan konferans kapsamında 25 Ekim 2016 Salı günü 10-12 saatleri arasında Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Erol, Doç. Dr. Seda Tolun ve Ayşe Kula moderatörlüğünde  “Yeni Nesil Nasıl Öğrenmek İstiyor?” çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Yeni neslin nasıl öğrenmek istediğini anlamak ve gelecekte yeni neslin beklentileri, hayalleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni öğrenme modelleri geliştirilmesine katkı sağlamak ve yönlendirici olmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya 13 farklı okuldan (Ataköy Atatürk Ortaokulu, Bağlar Ortaokulu, Bakırköy İbni Sina İlkokulu, İstanbul Üsküdar Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Marmara Koleji, Mimar Sinan İlkokulu, Pilot Cengiz Topel İlkokulu, Şehit Erhan Bulut Ortaokulu, Şehremini Anadolu Lisesi, Şenlikköy İlkokulu ve Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 2.- 12. ve arasındaki sınıflarda okuyan toplam 42 öğrenci katılmıştır. Öğrenciler sınıflarına göre (ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri bir arada olmak üzere) 8 farklı gruba ayrılarak Öğrenme ortamı ve yöntemi ile ilgili 13 farklı başlığı tartışarak görüşlerini bildirmişlerdir. Gruplarda Enformatik Bölümü öğrencileri (Ali Erdoğan, Cihan Çiftçi, Doğuş Aygün, Metin Barış, Serdar Semih Coşkun, Vala Gashi,  Gökhan Erdoğan) ile sayın Ayşe Kula raportör olarak görev almıştır. Çalıştay raporuna konferans web sitemizden erişebilirsiniz.

Katkıları için katılımcılarımıza, öğretmenlerine, okul yönetimlerine, raportörlere ve FL2016 organizasyon kurulu’na teşekkür ederiz.

Çiğdem Erol, Seda Tolun, Ayşe Kula
Future Learning 2016 Çalıştay Komitesi adına